שירי אביבי - אדריכלות ועיצוב פנים
צור קשר מהתקשורת מידע מקצועי - אדריכלות ועיצוב פנים שאלות ותשובות נפוצות זום אין פרוייקטים נבחרים אודות - שירי אביבי
 
   
   
 
ראשי >> פרויקטים >> המרחב הביתי
הבא
פרויקטים - המרחב הביתי - תכנון ועיצוב פנים של בית פרטי
סוג הפרויקט בית משפחת אלימלך
גודל 160 מ"ר
מיקום תכנון ועיצוב פנים של בית פרטי
תאור על פניו פרוגראמה כמעט בלתי אפשרית.
הלקוחות חלמו על בית צנוע מימדים אך שיתאים למשפחה המתרחבת. בית פרקטי ונוח אך מוקפד ומעוצב. עיצוב קלאסי,לא מתיימר אך שיהיה "אחר" ו"מיוחד". הזוג ביקש עיצוב כפרי וחם אך מתוחכם. מנסיוני הדרך לגשר בין כל הרצונות הסותרים הללו היא לצלול לתוך המשפחה, להכיר אותם, להתחבר אליהם ובעדינות לשזור את הסיפור של הבית. ככל שההכרות העמיקה הבנתי שהרעיון שיוביל את התכנון הוא ערך "המשפחה". קונספט זה כיוון אותי בכל תהליך קבלת ההחלטות לאורך כל הפרויקט, מחלוקת החללים ועד לבחירת החומרים.
הדבר הראשון שנעשה היה לקחת את כל החלומות הללו ולגבש שפה עיצובית אחידה שתענה על כל הצרכים. בחרנו להשתמש בחומרים קלאסיים כגון פורניר אלון מעושן בגמר משי, אשר חזר בפריטי הנגרות השונים בבית ונתן את האוירה החמימה והביתית אותה רצינו ליצור. לריצוף נבחר גרניט פורצלן בהיר שיהיה פרקטי למשפחה עם ילדים קטנים אך גם "יאיר" את הבית. את היחודיות פתרנו בעזרת צבע. הרבה צבע. הלקוחות שיתפו פעולה וכתמי הצבע האדום שולבו במינונים שונים בכל רחבי הבית. לכניסה הוזמנה דלת אדומה בגוון נועז. אחד האתגרים בפרויקט היה פינת המשפחה אשר דרשה הפרדה וקשר עין עם החלל הציבורי בו זמנית. לצורך כך הוקם קיר בין המטבח לפינת המשפחה אשר נבנה משני חלקים עם מרווח של 40 ס"מ אשר מספק חיבור וקשר עין, אך גם את ההפרדה הרצויה. הקיר נצבע באדום זהה לדלת הכניסה. בצד של פינת המשפחה תוכננה מערכת איחסון פרקטית הכוללת מקום לטלויזיה,שולחן מחשב וכמובן הרבה חללי אחסון סגורים ופתוחים.
מהצבע האדום נפרדנו באגף הילדים, אשר בו הרשנו לעצמנו "להשתולל" עם גוונים עליזים. גם כאן הצבעוניות הנועזת, ביחד עם תכנון פרטי נגרות מוקפדים הובילה לתוצאה הרצויה. בחדר המשחקים תוכננה יחידת אחסון מודלורית בשישה גוונים שונים ממשפחות הטורקיז והורוד בזוקה. יחד עם צבע מגנט בקירות התקבל חדר משחקים שמח במיוחד.
גם בחלל הציבורי הושם דגש על פתרונות אחסון חכמים תוך שמירה על האוירה הביתית.
אדריכל המבנה: שגיא חתם
מפקח: יוני דשא
אומנות: ARTUSH (דינה ארגוב/ שירוג/ חגי פטשניק)
ריצוף וכלים סניטריים: נגב קרמיקה
צילום: אורה כהן
 
     
  © כל הזכויות שמורות ל“שירי אביבי - עיצוב ואדריכלות פנים"
בניית אתרים ByTheWeb.co.il
כתיבת תכנים אביטל מאור
עיצוב לוגו מיכל אלנקוה